Суспільство

У конкурсі «Вікі любить Землю» обрали найкраще фото Чернігівської області

Найкращою світлиною Чернігівської області в українській частині міжнародного конкурсу «Вікі любить Землю» стало фото світанку на заплаві річки Снов у Макишинському заказнику. Автором знімка є Олександр Арендар, роботи якого не вперше отримують відзнаки у конкурсі.

Гідрологічний заказник місцевого значення «Макишинське», розташований поблизу села Макишин в Городнянському районі Чернігівської області, був заснований у 1979 році. Площа заказника 498 гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намет та автостоп: Туреччина без «all inclusive» на власному досвіді

«Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) — це міжнародний фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи. Цього року конкурс пройшов у 35 країнах світу, Україна із показником у понад 20 тисяч фото посіла друге місце серед усіх країн-учасниць. Мета «Вікі любить Землю» — створити під вільною ліцензією якомога повнішу базу фото об’єктів природно-заповідного фонду для ілюстрування Вікіпедії та інших проєктів, а також привернути увагу до стану довкілля.

Чернігівська область має 673 об’єкти природно-заповідного фонду, це найбільша кількість серед усіх областей України. За вісім років конкурсу було подано фотографії 189 об’єктів. Цього року учасники подали на конкурс 381 фотографію 109 об’єктів Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button