Суспільство

У Коропі відбувся екологічний батл (Фото)

У межах проєкту «Зелена стрічка відходів у громаді», який впроваджує ГО «Агенція ефективного розвитку» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні та фінансової підтримки Уряду Швеції, у Коропській школі 17 січня відбувся екологічний батл.

Серед його учасників та учасниць були учні 8-В та 10-А класів, вчителі хімії та біології, а також представники молодіжної ради Коропської громади.

Конкурс складався із раундів. Розділившись на три команди («Вогонь», «Вода» та «Земля»), хлопці й дівчата виконали низку завдань на природоохоронну тематику.

Вони обирали екологічні та неекологічні предмети й аргументували свій вибір; пояснювали, що для них означає «бути еко»; створювали тематичні колажі, виготовляли саморобки й цим давали нове життя вже використаним матеріалам; ділилися щоденними екологічними звичками.

За результатами батлу першість здобула команда під назвою «Вода». Вітаємо переможців та всіх учасників!

Конкурс показав, що наша молодь знає багато способів, як можна допомогти природі, і користується цими знаннями в побуті.

Захід допоміг глибше сформувати в молоді екологічну грамотність та особисту відповідальність за охорону навколишнього середовища.

«Конкурс чудовий! Чесно, очікувала, що буде не дуже цікаво, бо 10-й клас, багато знаємо, багато вивчено. Але наші вчителі обрали креативний підхід. Ще приємно познайомитися з учнями 8-го класу – вони дуже розумні. Ми добре провели час», – поділилася враженнями лідерка команди-переможниці Вікторія Абрамкіна.

Проєкт «Зелена стрічка відходів у громаді» передбачає встановлення наборів контейнерів і сміттєвих баків для роздільного збирання сміття та гідравлічного пресу для його подальшого пресування. Навчальні заходи з молоддю – важлива складова проєкту, і вони відбуватимуться надалі.

Довідка. Конкурс «Життя в стилі ЕКО» організовано ГО «Агенція ефективного розвитку» спільно з Коропською селищною радою у межах проєкту «Зелена стрічка відходів у громаді» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button