Суспільство

У Коропській громаді обрали переможців «Бюджету участі»

У Коропській територіальній громаді завершила роботу експертна група з питань реалізації програми «Громадське бюджетування» (Бюджет участі) на 2021 рік.

Проєкти-переможці:

  • «Осучаснення холу Атюшівської школи з встановлення енергозберігаючих світильників та облаштування куточка Героя АТО Станіслава Ковтуна в Атюшівській школі» (50 тис. грн)
  • «Сучасний кабінет української мови і літератури та зарубіжної літератури для реалізації компетентнісного підходу у вивченні мови та літератури в Риботинському навчально-виховному комплексі» (29 тис. 512 грн)
  • 3D-моделювання і друкування у Коропській ТГ (16 тис. грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгарячіший червень за останні пів століття: яким був цей місяць на Чернігівщині

Бюджет програми становив 100 тис. грн. Коштів вистачає, щоб реалізувати два перші проєкти у рейтингу голосування, сума бюджетів яких становить 79 тис. 512 грн. Але залишку – 20 тис. 488 грн бракує, щоб реалізувати третій за рейтингом голосування проєкт («Заміна ламп освітлення – енергозбереження в Коропській школі») з бюджетом у 50 тис. грн.

У пункті 5.10 Положення про громадський бюджет, затвердженого рішенням сесії Коропської селищної ради сьомого скликання від 18.12.2018 року вказано, що в такому разі переможцем визнається наступний проєкт за кількістю голосів, реалізація якого не призведе до перевищення загальної суми Громадського бюджету. Тому, відповідно до Положення, буде реалізований проєкт «3D-моделювання і друкування у Коропській ТГ» з бюджетом у 16 тис. грн

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: офіційний сайт Коропської тергромади

Ще статті по темі

Back to top button