Суспільство

У Коропській громаді збирають пропозиції жителів до бюджету на 2022 рік

Цікаву акцію «Впливай на бюджет своєї громади!» у межах співпраці з програмою DOBRE провели в Коропській громаді. Працівники фінансового відділу, відділу економіки, інвестицій та інноваційного розвитку, депутати селищної ради, представники Молодіжної ради разом з експертом Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» Миколою Орловим спілкувалися з жителями громади, поширювали друковані «Бюджети для громадян» і запрошували подати пропозиції до бюджету.

«У розданій брошурці в доступній формі викладена вся інформація про бюджет громади, які в нас доходи основні, які видатки тощо. Також збирали пропозиції від людей до бюджету на 2022 рік», – у коментарі для ЧЕline зазначила Юлія Солодка, заступник начальника фінансового відділу Коропської громади.

Між тим, це не єдиний спосіб збирання пропозицій.

«Їх збирають в електронній формі. На сайті селищної ради є відповідна інформація про це. Із вересня місяця стартували. І скриньки є для збору пропозицій у паперовій формі. Спершу люди не були активні. А нині докладаємо і докладаємо анкет. Активність є», – повідомила пані Юлія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 11 жовтня у Чернігові ввімкнуть опалення

Під час вуличної акції було зібрано до 40 різних пропозицій.

«У нас найбільш наболіле питання – це дороги. І багато пропозицій щодо ремонту вулиць, зокрема ямкового чи капітального. Багато пропозицій було щодо придбання звукопідсилювальної апаратури для будинку культури для проведення масових заходів.  Були пропозиції, що стосувалися сортування сміття. У нас уже, до речі, поставлені п’ять контейнерів для сортування сміття. В одному з сіл була пропозиція щодо встановлення огорожі на кладовищах. Також є пропозиція облаштування зони відпочинку на озері», – розповіла заступник начальника фінансового відділу.

Пропозиції ще збиратимуть упродовж жовтня. Потім їх систематизують, розглянуть і вирішать, які варті реалізації, звісно, залежно від ресурсу бюджету на 2022 рік.

Юлія Солодка зазначає, що такий досвід співпраці з громадянами – корисний. Бо деяких проблем, можливо, й не знали. А можливо, це початок для більш тісної співпраці з громадянами.

Варто зазначити, що Коропська громада на Чернігівщині не єдина, де відбуваються такі заходи. Їх організовують і в інших громадах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button