Суспільство

Городнянське козацтво відсвяткувало ювілей (Фото)

У м. Городня біля канцелярії Городнянської Свято-Миколаївської козацької Січі над козацьким кулешем чаклували знані кашовари на чолі з Віктором Атрощенком.Приводом для того, щоб у цей день до городнянських козаків завітали побратими зі Сновська та Корюківки, а також міський голова Андрій Богдан та голова районної ВГОІ «Союз. Чорнобиль. Україна», директор краєзнавчого музею Ольга Смаль, став 10-річний ювілей створення козацької організацї в районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші прикордонники Чернігівщини

З цією подією присутніх привітав отаман Олександр Лукаш. Він зробив короткий екскурс в історію козацтва на Городнянщині та зазначив, що відродження козацького руху є символічним, бо сьогодні, як ніколи, країна потребує мужності й рішучості, які були в усі часи притаманні козакам – степовим відчайдухам, шукачам військових пригод.

«Козак ніколи не скине шапку перед ворогом – хіба що з головою», — сказав отаман. І запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять побратимів, які склали голову на палаючому Сході у боротьбі за вільну Україну – Олександра Найдьона й Ігоря Сергієнка.

У промові були також згадані всі благі справі, які зробила Городнянська козацька Січ для розвитку громади. Це й активна участь у побудові храму Василія Великого в Городні, й патрулювання вечірніх вулиць з метою забезпечення громадського порядку, й волонтерська робота щодо забезпечеення військових, які знаходяться у зоні військового конфлікту, та тих військових частин, які тимчасово дислокувались на території Городнянщини. Безпосередньо участь в АТО та зоні ООС брали козаки Михайло Трофімчук, Сергій Столяр, Віктор Прошко, Віктор Тарнавський.

До вітань приєдналися отаман корюківських козаків Олександр Дубовка та отаман сновських побратимів Віктор Варлига. Урочисту частину свята завершили Гімн України та марш козацтва.

Джерело: Новини «Городнянщини»

Ще статті по темі

Back to top button