Суспільство

У Корюківській громаді закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня.

На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині учням дали можливість покращити свою школу

Сімнадцятим питанням порядку денного розглядали питання про приведення мережі закладів освіти громади до вимог чинного законодавства. Іншими словами, народні обранці проголосували, щоб дві малокомплектні школи, в яких було по тридцять учнів, припинили свою діяльність.

Це Охрамієвицька школа, де діти навчалися у кількох стареньких приміщеннях, і Білошицькослобідська — найновіша двоповерхова будівля серед сільських шкіл, зведена 1992 року.Учні закладів, які припинили діяльність, з нового навчального року продовжать здобувати освіту у Перелюбській школі

Корюківській міський голова Ратан Ахмедов з цього приводу додав, що оптимізація освітянської мережі в Корюківській громаді триватиме й надалі. У недалекому майбутньому постане питання щодо функціонування Прибинської та або Олександрівської, або Забарівської шкіл.

Для потреб учнів з охрамієвицького та білошицькослобідського старостинських округів придбають два нові шкільні автобуси. Один базуватиметься в Охрамієвичах, а інший — у Перелюбі.

Нині облдержадміністрація проводить тендер на придбання шкільних автобусів. Корюківська міськрада фінансує 40% (1,7 млн грн) вартості двох автобусів, решту 60% бере на себе обласний бюджет.

Автобуси мають надійти у жовтні цього року. А з 1 вересня дітей возитимуть до навчального закладу перелюбський і один з міських шкільні автобуси.

Джерело: Сусіди.City

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button