Суспільство

У Корюківці напружена епідситуація

За 9 місяців нинішнього року в районі зареєстровано 2 696 випадків інфекційних захворювань, це трохи менше, ніж торік. Але план профілактичних щеплень виконано менше, ніж наполовину, бо не вистачає імунобіологічних препаратів. Отже, епідситуація на Корюківщині вважається доволі напруженою.

Порівняно з минулим роком, рівень захворюваності на різні інфекційні недуги зріс на майже 2%, і здебільшого серед дітей. Виявлено сім випадків сальмонельозу, два з яких у дітей, які відвідують дитячі садки. На активний туберкульоз захворіли 19 осіб (торік – 16), зокрема, один підліток.

Понад 70 % хворих на туберкульоз виявлено під час флюорографічного обстеження. Зафіксовано 35 випадків укусів тваринами, в результаті чого дев’ятьом особам призначалося антирабічне лікування. Зареєстровано один випадок лептоспірозу (гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, перебіг якої супроводжується гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної та нервової систем, геморагічним синдромом) і два випадки бореліозу (хвороба, що переноситься кліщами та викликає ураження суглобів, шкіри, серця і нервової системи).

Є в районі й інші проблеми. Зокрема, не відповідає вимогам питна вода (виявлені шкідливі організми) у водогонах Прибині, Перелюба, Холмів та в кількох колодязях у Домашлині, Бречі, Сахутівці, Тютюнниці, Шишківці, Перелюбі, Охрамієвичах, Костючках, а в Холмах – у 10-ти колодязях. За показниками «колір» і «каламутність» не відповідають вимогам деякі зразки води у білошицькослобідському водогоні, а також у сядринському, холминському, охрамієвицькому та перелюбському навчальних закладах.

У 22-х зразках колодязної води в Холмах, Тютюнниці, Домашлині, Бречі, Сахутівці, Шишківці, Перелюбі, Костючках перевищено вміст нітратів. Виявлено кишкову паличку в шкільних їдальнях у Б.Слободі, Перелюбі, Холмах, а також у їхніх дитсадках, окрім селищного, та прибинському. Кишкову паличку на штативі крапельниці знайшли й у педіатричному відділенні Корюківської ЦРЛ.

Джерело: тижневик «Маяк»

Ще статті по темі

Back to top button