Суспільство

У Козелецькій громаді доробляють ремонти в шкільних укриттях (Фото)

Роботи з облаштування та приведення у відповідний стан захисних споруд Козелецька селищна рада розпочала ще влітку 2022 року. Після проведення обстеження укриттів в закладах освіти Козелецької селищної ради було встановлено недоліки та визначено обсяг робіт, для приведення їх у належний стан.

Про це повідомляє селищна рада.

Було проведено кілька опитувань батьків учнів Козелецького ліцею №3 — у серпні 2022 року, напередодні початку навчального року та у вересні. Більшість батьків висловились за онлайн навчання. Останнє опитування серед батьків Козелецького ліцею №3 було проведено у січні 2023 року. Відповідно до нього 59,4% батьків виступають за онлайн навчання, а денну форму навчання підтримує 40,5% батьків учнів Козелецького ліцею №3.

Перепоною для вчасного початку проведення ремонтних робіт стали судові позови проти управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради, через які рахунки Управління були заблокованими до кінця літа 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів Чернігівщини попереджають про небезпечні гідрологічні явища

У жовтні 2022 року, після змін до державного бюджету, на сесії Козелецької селищної ради було прийнято рішення щодо перенаправлення коштів субвенції з державного бюджету з реконструкції будівель КНП КРР «Козелецька ЦРЛ» на облаштування захисних споруд цивільного захисту.

Після підготовки необхідної проєктно-кошторисної документації, з 30 листопада розпочалися ремонтні роботи. На сьогодні в бомбосховищі Козелецького ліцею № 3 укладено бетонну стяжку із армованою сіткою для скріплення та гідроізоляція підлоги, покладено плитку на підлогу, поґрунтовано та пофарбовано стіни, проведено водогін і водовідвід, придбано унітази, частково демонтовано старе обладнання, розпочато встановлення нових санвузлів.

В укритті Данівського ліцею укладено бетонну стяжку із армованою сіткою для скріплення та гідроізоляцію підлоги, поґрунтовано та пофарбовано стіни, побудовано кабіни для туалетів, встановлено умивальники, унітази, проведено водогін і каналізацію, освітлення приміщень.

Виконання робіт з облаштування сховищ на самому початку 2023 року, через особливості бюджетного фінансування, дещо пригальмувалися. Про те, з середини січня – роботи відновлені.

Також на території Козелецького ліцею №3 визначено додаткові місця сховищ та розпочато облаштування простого укриття загальною площею 401 кв.м.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button