НовиниСуспільство

На рахунках померлих утриманців психлікарні залишилось 100 тисяч

На рахунок однієї із територіальних громад Чернігівщини перераховано кошти померлих утриманців психоневрологічного інтернату на суму майже 100 тис грн.

Про це повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації прокуратури області.

Змінами, внесеними до Цивільного кодексу України у 2011 році, визначено, що органи місцевого самоврядування у випадку відсутності спадкоємців зобов’язані звертатися до суду із заявами про визнання спадщини відумерлою та в подальшому оформляти право власності на об’єкти нерухомого майна за територіальною громадою.

Як установлено, органи місцевого самоврядування заходи по оформленню прав власності на нерухоме майно, грошові кошти, які залишаються на рахунках померлих осіб, протягом тривалого часу не вживали, внаслідок чого територіальні громади недоотримували значні надходження.

Задля усунення виявлених порушень керівник Бахмацької місцевої прокуратури подав до суду заяви про визнання спадщини відумерлою з метою надходження до місцевого бюджету коштів, що залишилися на рахунках померлих осіб, які визнані в судовому порядку недієздатними та проживали у спеціальному закладі, на суму майже 100 тис грн.

Окрім цього, до суду заявлено 2 заяви про визнання спадщини відумерлою, де спадковим майном є земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 10 га вартістю 150 тис грн.

Судові рішення про задоволення позовів є підставою для перерахування коштів з рахунків банківських установ до місцевого бюджету та оформлення прав власності на земельні ділянки територіальними громадами.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button