Суспільство

У Козельці відкрито меморіальну дошку Владиславу Раку

Сьогодні, 14 листопада, в  Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. №3 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого військовослужбовця, учасника АТО/ООС Владислава Рака.

Владислав Рак – матрос, гранатометник 1-го відділення 1-го взводу десантно-штурмової роти військової частини А 2777 (36-та окрема бригада морської піхоти Військово-Морських сил Збройних сил України). Загинув 06 серпня 2019 року під час обстрілу в районі села Павлополь Волноваського району Донецької області. Похований у селищі Козелець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині з’явилась нова меморіальна дошка

Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 625 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Вшанувати пам’ять 19-річного захисника України зібралися військовослужбовці, працівники Козелецького військкомату, родина загиблого, школярі та вчителі школи, керівництво Козелецької громади та мати загиблого  побратима Олександра Шарка.

– Сьогодні багато земляків бере участь у неоголошеній війні, що забрала не одне життя воїнів, які без вагань стали на захист рідної Батьківщини,  – виступила Олена Татарчук, директор Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 – Життя Владислава Рака завжди буде прикладом для односельців, бо, вдивляючись в обличчя загиблого Героя, усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів.

Право відкрити меморіальну дошку надали Вадиму Володьку, військовому комісару Козелецького територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

1

Пам’ять героя вшанували  хвилиною мовчання та покладанням  квітів. Віримо, що ця меморіальна дошка нагадуватиме всім поколінням про героїчний вчинок Владислава Рака, а пам’ять про героя України назавжди залишиться в серцях людей.

Сайт Козелецької ОТГ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button