Суспільство

У лісі на Чернігівщині виявили стихійне сміттєзвалище

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області під час проведення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі збереження навколишнього природного середовища на території Чернігівського району, виявлено стихійне сміттєзвалище твердих побутових відходів у лісовому масиві на землях лісового фонду, а також на землях комунальної власності Іванівської ТГ.

Територія лісового масиву перебуває у постійному користуванні ДП «Чернігіврайагролісгосп» та знаходиться між селами Количівка та Іванівка Іванівської ТГ. Зі слів працівників підприємства, ще до повномасштабного вторгнення рф на території громади, попереднє сміття, що знаходилось у лісовому масиві було вивезене та утилізоване. На підконтрольних територіях лісники постійно проводять патрулювання, але деяким особам, які вивозять сміття до лісу, вдалося уникнути затримання.

Нині мешканці громади, яких нічому не навчила війна, продовжують свідомо звозити туди тверді побутові відходи та різноманітне сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині незаконно знесли сосну

На жаль, відсутні будь-які дії з боку керівництва Іванівської ТГ Чернігівського району стосовно забезпечення контролю за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами, виявлення та ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на підпорядкованих територіях, що є порушенням Вимоги, виданої Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області міським, селищним та сільським головам Чернігівської області.

Довідково:

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області попереджає, що відповідальність, згідно статті 72 Кодексу України про адміністративні правопорушення за пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, шкідливими викидами, відходами і покидьками, що спричиняє його усихання чи захворювання, передбачає накладення штрафу:

·        на громадян від 510 грн до 1 530 грн,

·        на посадових осіб від 2 550 грн до 4 250 грн.

Також, згідно статті 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення, може призвести до накладення штрафу:

·        на громадян від 340 грн до 1 360 грн,

·        на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до 1 700 грн.

За виявлені вчинки на порушників природоохоронного законодавства будуть нараховані збитки, які завдані лісу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button