Суспільство

У Мені нарешті знесли постамент пам’ятника Леніну і до кінця лютого мають повісити LED-екран

До повномасштабного ворожого вторгнення в Мені в межах проєкту DOBRE планували реконструкцію центральної частини міста, зокрема й ділянки, де донедавна стояв постамент пам’ятника Леніну. Безперечно, широка війна внесла корективи…

Але цьогоріч про постамент пам’ятника колишньому вождю знову згадали, навіть заходилися його зносити. Бо стало зрозуміло, що він закриватиме LED-екран, який планують встановити у місті.

Але спершу не все так сталося, як гадалося, бо постамент виявився міцним горішком. Під мармуром побачили суцільний бетон і навіть були роздуми, як його зносити і чи зносити його взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Оборона. Повага. Підтримка» – 1,5 млрд грн: аналіз програми, яку пропонує Чернігівська міськрада

Зрештою прибрати його таки вдалося. Зробило це місцеве комунальне підприємство.

«Зносити було важко, але наші комунальники впоралися. Все відбулося в межах діяльності комунального підприємства, додаткових коштів не виділяли.

Уже готується конструкція, на якій закріплять LEDекран. Проєкт EGAP уже проплатив кошти за нього. Минулого тижня приїжджали підрядники. Упродовж тижня виготовлятимуть постамент для екрана і до кінця лютого екран уже має з’явитися», – розповів Юрій Стальниченко.

Передбачається, що на LED-екрані транслюватимуть соціальну рекламу, сповіщення про повітряну тривогу, іншу важливу інформацію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button