Суспільство

У Мені народила 13-річна дівчина

Новоспеченій матусі лише в серпні виповнилося 13. Але попри такий ніжний вік, вона щаслива й успішно дає раду своїй новонародженій донечці. А супермолода бабуся – 31-річна мама породіллі Людмила – вдячна менським лікарям за вчасно надану кваліфіковану допомогу, повідомляють susidy.city.

Пологи в дівчинки з Городища розпочалися в неділю надвечір, рідні викликали «швидку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про вагітність 12-річної школярки з Чернігівщини – у сьогоднішньому випуску «Стосується кожного»

«Нас збиралися везти до Чернігова, бо раніше обстеження показували, що маля в доньки в утробі займає поперечне положення, – розповідає новоспечена бабуся. – Але ми наполягли: поїдемо до Мени! І не пошкодували. Дякую щиро менським лікарям! За пологи грошей із нас не взяли ні копійки, все пройшло без ускладнень, народжували на 41-му тижні. У неділю ввечері близько 18-ї почало боліти в доньки, а вже о пів на 11 вечора народилася наша дитиночка, Полінка».

Людмила наголошує, що ні на мить не пошкодувала, везучи дитину до Менської лікарні, хоча їм і пропонували народжувати в Чернігові та навіть у Києві

«За великим рахунком, ця дитина (маю на увазі 13-річну породіллю) мала б народжувати в міському перинатальному центрі, але ми взяли відповідальність на себе. Провели консиліум, порадилися, підготувалися. І таки впоралися. Адже сили, уміння, технічні можливості, кваліфікація наших лікарів – усе це дозволило виконати цю роботу. Пологи приймали акушер-гінеколог Сергій Осєдач і неонатолог Людмила Минець, вони все зробили професійно й на найвищому рівні».

За словами Олега Тимошенка, карета «швидкої» привезла вагітну, коли пологи вже розпочалися. Але все обійшлося без ускладнень, пологи були фізіологічні, партнерські (у присутності мами-бабусі).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button