Суспільство

У Мені страйкують працівники сирзаводу через невиплату зарплатні (Фото)

Сьогодні працівники менського сирзаводу вийшли на страйк біля прохідної підприємства, вимагаючи в керівництва виплати зарплати, яку вони не отримують уже понад чотири місяці. Доведені до відчаю люди погрожують не вийти на роботу, таким чином зупинивши виробництво.

Про це повідомляє Менська міська рада.

Заборгованість підприємства перед працівниками на сьогодні становить приблизно три мільйони гривень. Більше того, сирзавод не виплачує і податки в повному обсязі (Менській громаді підприємство наразі заборгувало два мільйони сто тисяч гривень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стягнуто 15 мільйонів гривень боргів по зарплатні працівникам «ЧеЗаРа»

«Посилаючись на начебто об’єктивні причини (Росія перекрила транзит продукції, власники заводу мають певні фінансові труднощі тощо) й апелюючи тим, що це приватне підприємство, директор заводу запропонував працівникам укотре «увійти в ситуацію» та погодитися на поступове, протягом двох місяців, погашення боргу із заробітної плати. Мовляв, перші пів мільйона на ці потреби будуть перераховані вже завтра, ще 250 тисяч – наступного тижня й т.д. Люди з цим не погодилися й вирішили призупинити роботу, аж поки їхні вимоги не будуть виконані повністю й терміново», – йдеться в повідомленні.

Власник сирзаводу пообіцяв уже сьогодні впродовж трьох годин приїхати до Мени й на місці вирішити проблему, виплативши працівникам зароблене в максимальному обсязі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button