Суспільство

Батько з Ніжинщини 3,5 років боровся за чесне ім’я сина – виборов

Родина старшого солдата Сергія Петрика з Ніжинщини, який 22 лютого 2015 року загинув у зоні АТО, вже три з половиною роки оббиває пороги Адміністрації Президента України, ГПУ та СБУ. Їхньому синові, як і понад чотирьом тисячам солдатів, приписують самогубства, хоча батьки, знаючи своїх синів і маючи відомості про підозрілі обставини смерті, впевнені, що їхніх дітей вбили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’явились нові подробиці про самогубство на полігоні “Десни”

Нагадаємо, 2015 року Сергія знайшли мертвим у кабіні власного КАМАЗа із затиснутим між колінами автоматом. Батько Віктор одразу зрозумів, що самогубство інсценували. Щоб примусити слідство почати розслідування за статтею «вбивство», він проводив експерименти на собі — стріляв холостими з автомата собі в ногу, щоб показати, які опіки лишаються на тілі самогубців, дослідив кабіну авто. Із зібраними документами пішов до міністра внутрішніх справ.

Petryk_Sergij_Viktorovych

А далі постійні «камені предтечі» в розслідуванні цієї справи. Із 4 000 батьків, які мали схожу ситуацію і також боролись за чесне ім’я своїх синів, лише чотири сім’ї продовжують цей нелегкий бій, що потребує багато фізичного і морального здоров’я, чималих коштів на судові процеси і сил усе це пережити.

Та Віктор Петрик нарешті домігся очікуваного рішення суду. 21 серпня батько нарешті отримав витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, в якому зазначено, що «самогубство» перекваліфіковане на «вбивство».

7-012-768x882

«Буду рухатись далі, карати злочинців, адже маю за святий батьківський обов’язок довести цю справу до кінця. У цій довгій боротьбі хочу подякувати людям, які допомагали мені і морально, і матеріально: народному депутатові Олександру Кодолі, обласному депутатові Сергію Охоньку, голові ГО «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергію Ступаку, Ніжинській райдержадміністрації, підприємцям Валерію Калійніченку, Сергію Боровику, Михайлу Друзю, Олександру Шалаю та Олексію Сутулі. Сам я не вистояв би», – зазначив Віктор Петрик.

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Я випадково зустрiла вас у мiському автобусiв Черниговi i почула вiд вас вашу iсторiю ,луже рада,що у вас все виишло! Даи Бог вам здоров,я!

  2. Я випадково зустрiла вас у мiському автобусiв Черниговi i почула вiд вас вашу iсторiю ,луже рада,що у вас все виишло! Даи Бог вам здоров,я!

Back to top button