Суспільство

У Мені вручили ключі від квартир шістьом лікарям (Фото)

Шість квартир у новобудові – комфортних і затишних, із сучасним плануванням й індивідуальним опаленням, які будували виключно для лікарів Менської центральної районної лікарні, – вже мають своїх власників. Сьогодні, 21 січня, в Мені урочисто вручили ключі двом анестезіологам, двом терапевтам і двом хірургам.

«Я тримаю ключі від власного житла, але й досі не можу в це повірити. Це велика радість для нашої родини. Мої чоловік і донечка дуже щасливі. До цього ми жили з батьками, тепер будемо облаштовувати власне родинне гніздечко», – радіє 29-річна лікар-анестезіолог Оксана Поліщук.

Новий 6-квартирний будинок почали будувати восени 2019-го, адже майже рік тривала конкурсна процедура з визначення виконавця робіт. Але таки встигли до кінця року. У новобудові – дві 1-кімнатні квартири, дві 2-кімнатні і дві 3-кімнатні квартири. Вони повністю готові до заселення: до будинку підведений газ і вода, в кожній квартирі встановлений двоконтурний котел, сталеві радіатори опалення, вся сучасна сантехніка і газова плита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педіатру з Семенівщини вручили ключі від квартири

«Нині дійсно радісна подія. Бо наші колеги отримують нові й комфортні квартири. Цей будинок і ще один, який раніше також звели для медиків — грандіозні проєкти, які реалізовано в нашому районі», – каже Григорій Разнован, головний лікар Менської ЦРЛ.

Вартість нового будинку для лікарів – майже 5 млн грн. Його збудували на умовах співфінансування – за рахунок коштів районного бюджету і коштів Державного фонду регіонального розвитку. І, як уже зазначалося, це вже другий будинок для медиків у Мені. Поряд стоїть 4-квартирний, який побудували наприкінці 2015-го і в грудні того ж року заселили 4 родини лікарів, які працюють у районній лікарні. Допомагав відстоювати проєкт будівництва і сприяв його реалізації  народний депутат України Валерій Давиденко. Нині він завітав до Мени, аби привітати лікарів.

«Будівництво житла в Мені для медпрацівників – це насамперед заслуга районної влади, яка розуміє, що без кадрів неможливо провести якісні медичні зміни. Всі ми знаємо, наскільки великий у нашій країні дефіцит медичних працівників. Особливо гостро це відчувається в селах і райцентрах. І головна причина – відсутність житла. А тому такі події, як сьогоднішнє вручення ключів, – це стимул для лікарів переїжджати в маленькі населені пункти і працювати на благо жителів району», – переконаний Валерій Давиденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Козелеччині молодий лікар отримала ключі від квартири

У церемонії вручення ключів також узяли участь голова райдержадміністрації Валерій Щукін, екс-голова облдержадміністрації Олександр Мисник, який, до речі, починав реалізовувати проєкти з будівництва житла для лікарів, коли ще був головою районної ради, а також медперсонал районної лікарні.

Цією подією Менщина вдруге здивувала не лише Чернігівщину, а й усю Україну, адже першою в країні почала будувати з нуля житло для медиків.

І ще одна приємна новина: Менська центральна районна лікарня  отримала важливий подарунок – сучасний комп’ютерний томограф, який встановили у відремонтованому кабінеті. Тож тепер жителі громади зможуть проходити потрібні обстеження вдома, а не витрачати час і гроші на поїздки до Чернігова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button