Суспільство

У Менській громаді хочуть створити власне радіомовлення

Менська громада створює власне радіомовлення. Підтримайте голосуванням!

Нині пройдено перший етап конкурсу проєктів «Наша громада» – зареєстровано проєкт створення місцевого радіомовлення Радіохвиля «LuMena FM». Уже зовсім скоро – з 10 травня – стартує відбір 13 громад-учасниць, які отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування, та 13 громад-учасниць, які отримали найвищі бали за результатами голосування експертного журі. Кожен ваш голос – вирішальний!

Телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіацентром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) оголосили конкурс проєктів «Наша громада». До участі запросили активні громади України з населенням до 70 тисяч. Грошовий приз конкурсу становить 500 тис. грн, обов’язковою умовою є співфінансування у розмірі не менше 20% загальної вартості проекту. Конкурс складається з чотирьох етапів:

Етап 1. Подання заявок (29.03.2021 – 30.04.2021)

Етап 2. Перше голосування (10.05.2021 – 10.06.2021)

Етап 3. Знайомство з фіналістами (21.06.2021 – 28.09.2021)

Етап 4. Фінальне голосування журі (30.09.2021)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверта сесія Чернігівської обласної ради: друге пленарне засідання (Наживо)

Відділом економічного розвитку та інвестицій Менської міської ради пройдено перший етап – подано проєкт створення місцевого радіомовлення Радіохвиля «LuMena FM». Це актуальна, корисна місцева ініціатива, що сприятиме розвитку громади, тим паче, проєкт створення радіомовлення відповідає цілям і завданням Стратегії розвитку Менської міської об’єднаної територіальної громади на період 2018–2024 рр. Також цей проєкт внесений до Програми інформатизації Менської міської ради на 2020–2022 роки.

На другому етапі, з 10.05.2021 до 31.05 2021 року, відбудеться відбір 13 громад-учасниць, які мають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування, та 13 громад-учасниць, які отримали найвищі бали за результатами голосування експертного журі.

Проголосувати можуть громадянин України або особи, які мають посвідку на тимчасове/постійне проживання на території України та яким виповнилося 14 років.

Щоб підтримати проєкт громади, треба зареєструватися на сайті http://otg.fakty.com.ua/ через свій акаунт у соціальній мережі або електронну пошту. Кожна людина може підтримати по п’ять різних проєктів, поставивши позначку «Проголосувати».

Проєкт спрямований на масштабне охоплення всієї території громади, на залучення всіх жителів територіальної громади, а це орієнтовно 27 тис. осіб.

Також проєкт спрямований на гендерну рівність і рівнозначно враховує інтереси всіх верств населення, зокрема, буде враховано потреби людей з інвалідністю, малозабезпечених та внутрішньо переміщених осіб, які наживо матимуть змогу стежити за активною роботою депутатського корпусу, володіти інформацією про те, які найбільш актуальні проблеми громади та якими шляхами адміністративний апарат і депутатський корпус планують їх вирішувати.

Джерело: Менська міська рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button