Суспільство

У Менській громаді почистили й облаштували громадські колодязі (Фото)

Із кожним роком придатних колодязів у селах дедалі менше, бо рівень ґрунтових вод падає та й за колодязями особливо ніхто не доглядає і не підтримує їх у належному стані. А без води – ні туди, ні сюди. До того ж, широка війна показала: сподіватися тільки на централізоване водопостачання не варто.

Нині ж у Менській громаді реалізація проєкту під назвою «Покращення доступності та якості питної води на території Менської ТГ шляхом очищення та облаштування колодязів у населених пунктах громади» в межах проєкту ПРООН виходить на фінішну пряму.

«У сільських і міських колодязях на декілька метрів впав рівень води. І самі по собі колодязі роками ніхто не чистив, то якість води, звісно, погіршувалася. Коли ПРОООН було оголошено конкурс, представники ГО «Добрі ініціативи Менщини» прийшли до нас із ініціативою покращити питне водопостачання в населених пунктах. І один із варіантів, який ми спільно знайшли, це якраз почистити громадські колодязі, які є на балансі міської ради. Також передбачалося облаштування цих колодязів, де треба, там міняли кільця», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безплатна тренажерна зала «Граблі, сапа і лопата»: жителі Чернігівщини – про городи

Задумано – зроблено. Громадська організація підготувала заявку, міська рада підтримала. А після того, як надійшли грантові кошти, було придбано потрібний інвентар і будматеріали.

«До реалізації цієї ініціативи також долучалися місцеві жителі. Бо завдання було не тільки покращити питне водопостачання, а й об’єднати спільною ідеєю людей. Гуртом впоралися десь за місяць. Якби працювало тільки комунальне підприємство, то не закінчили б роботу і за пів року», – повідомив Юрій Стальниченко.

Відповідно до задуму, всього мають почистити, продезінфікувати та облаштувати 48 колодязів у 18 населених пунктах громади. За підрахунками, користуватися ними зможуть орієнтовно 13 тисяч жителів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Менська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button