Суспільство

Із 1 липня нетверезих водіїв каратимуть жорсткіше

Більш жорсткі штрафи для водіїв за керування авто у стані алкогольного, наркотичного або інших видів сп’яніння набудуть чинності вже з 1 липня.

Як розказала ЧЕline речниця поліції Чернігівської області, заразі стаття 130 КУпАП за керування напідпитку передбачає накладання на водіїв штрафу в розмірі 10 200 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Якщо водій сів за кермо напідпитку вдруге за рік, штраф становить уже 20 400 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетверезий водій заплатить більше 10 тисяч гривень штрафу за спричинене ДТП

«Із 1 липня за це правопорушення в Україні почне діяти вже кримінальна відповідальність. Статтею 286-1 ККУ за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння передбачатиметься штраф розміром від 17 000 до 34 000 з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років. Якщо повторно – до 51 000 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 2 до 3 років», – пояснює вона.

Загалом із початку року поліція Чернігівської області склала 1123 адміністративні протоколи на водіїв, які сіли напідпитку за кермо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button