Суспільство

У Менському зоопарку народився малюк зебу

Уже зовсім скоро настане весна, і в українців з’являться нові сезонні клопоти. Причому багато хто на них очікує з приємністю. Готуються до настання весни і в Менському зоопарку.

«У нас така робота, що щодня ми готуємося то до зими, то до літа, то до весни. Можна сказати, що до весни ми майже підготовлені. Кормів у нас ще вистачає. Народжуваність тваринок уже почалася. Нещодавно у нас народилося дитинча зебу (підвид свійського бика, поширеного в Індії, країнах Близького Сходу, Африки, Південної Америки. – Авт.) й малюки інших дрібніших тваринок. То вже маємо приплід», – розповіла директорка Менського зоопарку Зінаїда Максименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині за добу сталися дві «п’яні» ДТП

Встановлення теплої погоди сприяє переведенню тварин на літні вигульні площадки. Зазвичай це відбувається з 15 березня по 1 квітня. Але якщо будуть великі дощі, то можливі затримки до 15 квітня.

«Ведмеді вже не сплять, вийшли з барлоги. І всі вони вже на вулиці. Хижаки їдять м’ясо, почуваються нормально. Зараз у них почався шлюбний період. Вони не самотні, в них є пари», – розповіла директорка закладу.

До речі, думають у зоопарку і про поповнення новими видами тварин. Але це буде пізніше. Зокрема, не виключають можливості обміняти свій молодняк на якихось тваринок з інших зоопарків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button