Суспільство

У Менському зоопарку ведмедиці сплять, а ведмеді гуляють

Ніби нещодавно відзначали Новий рік, а вже скоро екватор зими, яку тварини переживають по-різному. Наприклад, із дитинства всі знаємо, що взимку деякі тварини впадають у сплячку, зокрема ведмеді. Та клишоногих у сіверських лісах не зустріти. А ось в усім відомому Менському зоопарку вони є. Тож журналіст ЧЕline вирішив поцікавитися, який сон бачать тамтешні клишоногі.

Директор закладу Зінаїда Максименко розповіла, що нині в зоопарку три ведмедиці сплять, а три ведмеді гуляють.

«Самців ще називають шатунами. Вони в нас зазвичай ніколи не сплять. Хіба що один може заснути. А щодо самок, то одна лягла ще, може, місяці два тому, друга – то спить, то просинається, а третя вляглась десь місяць тому», – сказала директор.

Треба зазначити, що сплячка ведмедів аж ніяк не є ознакою того, що нинішня зима – холодна й морозна.

«Минулої зими вони спали так-сяк. Спершу заснули, а потім швидко попрокидалися. Позаторік – узагалі не спали. А зараз і зима наче й не дуже холодна, а ведмедиці полягали та сплять», – пояснила Зінаїда Максименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова від алкоголю та планування нового відпочинку: як після свят зберегти ментальне здоров’я

За її словами, інші тварини в зоопарку почуваються теж комфортно.

«Кормів вистачає і всього потрібного також. Концентратами, буряками, сіном, м’ясом для хижаків забезпечені. Тварини ситі і не мерзнуть. Їм така погода іще комфортніша ніж спека. Щоправда, дощі трохи докучають», – зауважила директор зоопарку.

Між тим, карантин на житті закладу таки позначився.

«Відвідувачів небагато, але у святкові дні приходить більше людей, щоправда, не так багато як влітку», – відзначила вона.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button