Суспільство

Відмова від алкоголю та планування нового відпочинку: як після свят зберегти ментальне здоров’я

Кожному важко повертатися до роботи після святкування Нового року. Адже налаштуватися на потрібний лад після з’їденого і випитого дуже непросто.

Під час свят наш розпорядок дня повністю порушується: пізній відхід до сну і, відповідно, ще пізніше пробудження, хаотичне і дуже ситне харчування.

Щоб повернутися до повсякденного життя і роботи, необхідно знову налагодити звичний розпорядок дня і зайнятися фізичними навантаженнями. Здоровий сон дасть сили для повсякденного та соціального життя, а фізичні вправи забезпечать енергією.

До того ж, треба переглянути свій раціон, надаючи перевагу здоровому харчуванню та відмовитися від звичного святкового атрибута – алкоголю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вкотре подорожчала вода

А ще психологи радять не забувати про відпочинок і планувати нову подорож або відпустку. Бо навіть машини не можуть довго працювати в режимі 24/7, не кажучи вже про людей.

«Тривалий час, поки працювала за лінійним графіком, часто брала роботу додому і після вечері знову сідала за комп’ютер, намагаючись стимулювати себе на якусь продуктивність. Зараз такі дії я оцінила б як антипоради. Не треба брати роботу додому. Адже продуктивності від таких потуг мало, а втома накопичується», – розповідає психолог Ганна Колесова.

Психолог також не радить у неробочий час продовжувати обговорювати з колегами по телефону робочі моменти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button