Суспільство

У Менському зоопарку живе нетрадиційна родина

Так би мовити, в ногу з часом ідуть і мешканці Менського зоопарку. Кохання в будь-яких його проявах тут не заборонене.

Уже 6 років на території зоологічного парку живе міцна нерозлучна родина рожевих фламінго – два хлопчики й одна дівчинка. Вони ніколи не відходять одне від одного, разом їдять і сплять.

До речі, нині в зоопарку – родинна ідилія. Цього року багато тварин нарешті знайшли собі пару.

«Познайомити тварин між собою  – це насправді дуже складно. Ми поступово підпускаємо їх одне до одного і, звісно, може таке статися, що тварини не зійдуться, не сподобаються одна одній і тоді не мирять, усе, як і в людей. Для нас головне, щоб вони любили одне одного, тоді ж буде і потомство», — розповідає директор Менського зоопарку Зінаїда Максименко.

Зінаїда Максименко провела нас зоопарком. Розповідає, що не так давно тут зійшлися молоді капі бари – самець і самка. Вони живуть в окремому вольєрі.

Уже рік звикають одне до одного, і вже, до речі, симпатизують одне одному двійко поні. Процес знайомства в них довготривалий, проте, як кажуть у зоопарку, видно, що тут буде діло. Цього року поні заселили в новий красивий будинок.

Якщо все буде добре, новенький будинок поні ділитимуть із парою биків яків. Торік зоопарк придбав самку. Але нині до неї ніяк не може звикнути самець.

«Вона і не проти, підходить до нього, але бик чомусь її не сприймає, вже рік їх не можемо подружити», — бідкається Зінаїда Сергіївна.

Є у зоопарку і тимчасові розлучення. У сплячку вже вляглися ведмедиці. Їх не видно. А от самці все ще гуляють у вольєрі і чекають, поки в зоопарку їм дороблять барлоги.

Ще статті по темі

Back to top button