Суспільство

У Мезинському національному природному парку наробили гнізд для качок (Фото)

Працівники Служби державної охорони Мезинського НПП постійно вживають цілу низку біотехнічних заходів, спрямованих на поліпшення якості середовища існування тварин.

Так, працівниками СДО спільно з інспекторами природоохоронних науково-дослідних відділень проводилась робота з ремонту й облаштування штучних гнізд для диких качок. Всього виготовлено і встановлено 20 гнізд. Про це йдеться в дописі Мезинського національного природного парку у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрачені пам’ятки Чернігівщини: палац О.Безбородька у Стольному

Натомість журналіст ЧЕline вирішив розпитати чернігівського зоолога Олександра Федуна, чи буде така ініціатива на користь птахам.

«Звісно, все правильно вони зробили. До того ж, ті гнізда копійки коштують, а не по 30 чи 40 тисяч гривень, як будиночки для качок у Чернігові.

Дуже прості гнізда у Мезинському парку роблять. Їх потім ставлять десь в очереті. Качки в них будуть сидіти, це вже практика перевірена роками. Тобто давно випробувані методи, які працюють. Це значно правильніше, ніж будувати будиночки по 30 чи по 40 тисяч гривень.

І ще кілька слів хочу сказати про ситуацію в Чернігові. Дуже багато качок на Десні і на Стрижні. Так ось, дуже важливо, щоб життя качок покращувалося, треба, аби працівники житлово-комунального господарства не вирубали прибережну зону. Цього не можна робити, не можна й очерет вирізати. Ці прибережні зарості треба залишати. Бо вони потрібні для гніздування багатьох видів птахів, не тільки качок. Раніше вже були вирубані прибережні зарості, що якраз і погіршило екологічну ситуацію. І умови існування птахів», – зазначив чернігівський зоолог Олександр Федун.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button