Суспільство

У Мезинському парку в сезон холодів підгодовують диких тварин (Фото)

У період зимових холодів і в снігу диким тваринам уже суттєво важче знайти корми. Тому працівники Мезинського національного природного парку допомагають їм пережити цей важкий період випробувань, зберегти наявність видового різноманіття та чисельність популяцій.

Тож на території парку тварин щороку підгодовують.

«Природоохоронна діяльність – один із головних напрямів роботи парку. У нашій структурі парку працює служба державної охорони і природоохоронні відділення. Працюють лісники, інженери, інспектори з охорони тваринного світу, екологічних систем. І саме ці хлопці вподовж літа заготовляють березові віники, виготовляють годівнички, встановлюють їх, роблять солонці. Відповідно, закуповують сіль, яку закладають у солонці. А сіно та кукурудзу заготовляють самостійно», – зазначає Леонід Мамро, начальник служби державної охорони Мезинського національного природного парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 23º морозу до 3º тепла: чернігівські синоптики – про погоду цього тижня

Територія парку велика – понад 31 тисяча гектарів, але годівнички можна встановлювати лише на території 4,5 тисячі гектарів. Тому годівниць не так багато – понад 10, переважно в лісовій частині парку. І коли сніг вкриває землю, лісники відвідують годівниці, підкладають сіно, зерно, кукурудзу.

«Переважно до годівниць приходять дикі кози. Причому їх нині є в достатній кількості. Зерно та кукурудза приваблюють диких кабанів. На території парку трапляються також і лосі, які є найбільшими ссавцями Чернігівщини та які занесені до Червоної книги України. Прибігають і зайчики», – розповів Леонід Мамро.

До квітня також відбувається акція з підгодівлі птахів, тож для пернатих розвішують годівнички. До акції долучаються школи Коропської і Понорницької громад.

У парку також намагаються встановити фотопастку для фотофіксацій того, як тваринки приходять до годівниць і їдять. Наразі змогли придбати одну фотопастку, тому є сподівання, що вдалі знімки будуть.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Мезинський парк

Ще статті по темі

Back to top button