Суспільство

У Міненерго відреагували на повідомлення про підвищення тарифу на світло з 1 січня

Повідомлення про підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня — це ІПСО.

Про це заявили в Міністерстві енергетики України 17 листопада.

«Міненерго офіційно повідомляє, що підвищення тарифів для населення наразі не передбачається», — йдеться в заяві.

Як зазначають у міністерстві, 17 листопада низка ЗМІ та Telegram-каналів поширили неправдиву інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року. У цих повідомленнях йде посилання на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вшанування пам’яті загиблих Героїв і виживання на прикордонні: відбулася сесія Сновської міськради (Відео)

«Проте сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях», — зазначають в Міненерго.

Як зазначають у міністерстві, неправдива інформація про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або про підвищення тарифів постійно поширюється росіянами в нашому інформаційному просторі.

«Їхня мета — посіяти страх, паніку, зменшити віру суспільства у Перемогу і, як наслідок, — послабити всю країну і нашу здатність протистояти ворогу. Саме тому підігравання українськими журналістами цим російським ІПСО є неприйнятними. Тому ще раз звертаємося з проханням бути пильними та не допомагати діям ворога в інформаційному просторі», — зазначили в міністерстві.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button