Суспільство

Чернігівка повернула гроші за зламаний каблук

Нещодавно до управління захисту споживачів звернулась споживачка, яка придбала на одному з ринків Чернігова жіночі чоботи вартістю 1250 гривень. Не минуло і двох днів із моменту покупки, як від чобітка відклеївся каблук.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Жінка звернулась до підприємця, але той відмовився повертати гроші і запропонував безкоштовний ремонт по гарантії. Після усної консультації зі спеціалістами управління, споживачка змогла пред’явити підприємцю вагомі законні аргументи і він погодився повернути гроші за чоботи.

Управління нагадує: купуючи взуття на ринку чи в магазині, обов’язково вимагайте від продавця чек на товар, тому що споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням.

Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем.

Також варто пам’ятати, якщо ви придбали зимові чоботи влітку, гарантія на них починає діяти з настанням сезону, а не з моменту покупки. Так для взуття законом визначені такі гарантійні терміни:

  • зимового асортименту з 15 листопада по 15 березня
  • весняно-осіннього асортименту з 15 березня по 15 травня
  • та з 15 вересня по 15 листопада
  • літнього асортименту з 15 травня по 15 вересня

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button