Суспільство

У міській раді Чернігова вивчають законність встановлення на вулиці Савчука металевих гаражів

Законність встановлення металевих гаражів біля новобудови на вулиці Савчука у Чернігові. Це питання підняли на щотижневій загальноміській нараді  4 квітня. 

 Ми сім років боролися-боролися з цими незаконними гаражами. А тут незаконні гаражі «невідомо хто вліпив».  Вліпили новенькі сині такі гаражі на Савчука. Муніципальна варта працює, а гаражі до сих пір стоять. Я не розумію цього, — говорить в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

За словами виконуючого обов’язки міського голови, відразу як йому стало відомо про появу цих конструкцій, він зв’язався з начальником управіння архітектури міськради Сергієм Калюжним і з’ясував, що у цього забудовника немає на це відповідних містобудівних умов, а також цього не внесено в проєктну документацію. 

— Ми направили запит на «Укрсівербуд». Попередньо вони в телефонному режимі повідомили, що всі документи на ці гаражі у них є.  Ми чекаємо від них відповідь.  На сьогоднішній день вони нам її не надали, — повідомив начальник КП «Мунварта» Олексій Мисенко. 

— У вас тиждень на все.  Якщо вони нададуть документи, то ми їх уважно будемо розглядати і будемо дивитися звідки ці документи взялися, — сказав в.о. міського голови.  Я чітко розумію, що це незаконні гаражі і їх потрібно взяти і демонтувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час проведення земельних робіт на Чернігівщині пошкодили газопровід

Під час наради Олександр Ломако закликав поважати Чернігів і не перетворювати його в місто 90-х років з хаотичною незаконною забудовою. З питанням же озвученим вище у міській раді будуть розбиратися, вивчати документи, які надасть забудовник і у разі необхідності, вирішувати питання у судовому порядку. 

Нагадаємо, що з 2017 року у Чернігові почали демонутувати гаражі, які були встановлені без відповідних дозволів. Був розроблений порядок знесення з прописаною послідовністю дій, аби не створювати конфліктних ситуацій з власниками незаконних конструкцій під час демонтажу. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Ще статті по темі

Back to top button