Суспільство

Принцип роботи роликових підшипників

Роликові підшипники застосовуються в тих технологічних вузлах, в яких кульковий вид підшипників не може бути встановлений через сильні динамічні або статичні навантаження. Рух підшипника на опорах з роликами здійснюється з меншою швидкістю, ніж в кулькових моделях, проте ці елементи відрізняються більшою стійкістю при осьових, радіальних або змішаних навантаженнях, а також при ударних і вібраційних впливах.

Роликові підшипники – конструкційні особливості

Роликові підшипники складаються із зовнішнього кільця, внутрішнього кільця, роликів різної форми і сепаратора, що утримує їх разом. Залежно від форми тіл кочення підшипники можуть бути голчастими, конічними, сферичними, циліндричними та тороїдальними. У голчастих роликах співвідношення діаметра до довжини становить 1:4 і більше. Вони відрізняються невеликими розмірами і можуть сприймати великі механічні навантаження. Ролики можуть розташовуватися в підшипнику як в один, так і в кілька рядів.

За способом сприйняття робочих навантажень роликові підшипники поділяються на три класи:

  1. радіальні – використовуються для виконання технологічних операцій з силами, спрямованими перпендикулярно до осі обертання робочого валу;
  2. упорні – застосовуються у робочих вузлах, у яких навантаження розподіляються вздовж осі валу;
  3. комбіновані – використовуються для змішаних типів робочих навантажень.

Сфера застосування роликових підшипників

Підшипники на основі роликів широко застосовуються в:

  • добувній та гірничодобувній галузях;
  • нафтовій та нафтохімічній галузях;
  • у легкому та важкому машинобудуванні;
  • у чорній та кольоровій металургії;
  • в енергетичному комплексі;
  • на залізничному, морському та річковому транспорті;
  • у військово-промисловому комплексі.

Роликові типи підшипників входять до складу колісних та гусеничних підйомних кранів, турбогенераторів, спеціальної техніки, електричних двигунів, промислових вентиляторних установок, друкарських верстатів, редукторів та інших механізмів.

Де купити роликові підшипники для вашого бізнесу?https://shop.galp. com.ua/ru/ – це широкий асортимент роликових, кулькових підшипників та підшипників ковзання для малого, середнього та великого бізнесу. Кожна позиція у нашому каталозі відповідає всім технічним стандартам ДСТУ та ISO. Зв’яжіться з нашими менеджерами за телефоном або електронною поштою прямо зараз, дізнайтеся про знижки та сезонні пропозиції.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button