Суспільство

У МОЗ розповіли про захворюваність на грип та ГРВІ на Чернігівщині

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 216 тисяч людей. В Україні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищені в Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Луганській, Донецькій, Одеській областях. Дуже важливо вакцинуватись, щоб отримати захист від грипу і тяжких ускладнень. Це вже зробили понад 145 тисяч українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грип наступає: на Чернігівщині перевищено епідпоріг

Протягом останнього тижня на грип та ГРВІ захворіли 216 213 людей, із них 64,9% — діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих збільшився на 6,5%, серед дітей до 17 років знизився на 1,1%. Четверо людей  із групи ризику померли. Досліджено 161 зразок матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип в 67 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А. В Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення. З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 145 258 людей.

У МОЗ радять не займатись самолікуванням, а звертатися до лікаря. А також вакцинуватися. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.

МОЗ

Ще статті по темі

Back to top button