Суспільство

У музеї на Чернігівщині влаштували квест у родинному форматі

У міському екологічному центрі при відділі «Природа Приостер’я» НКМ ім. І.Спаського, що в Ніжині, пройшов захід-квест «Знай, люби й бережи». Його учасниками стали молодші члени родини ніжинки Тамари Куськал.

Тамара Іванівна – вчитель біології, тож прагне передати знання молодому поколінню про видове різноманіття дикої природи рідного краю. І найкраще це зробити у вже згаданому відділі «Природа Приостер’я», бо в лісі чи в іншому природному середовищі звірів не тільки важко зустріти й розгледіти, а й досить небезпечне таке знайомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російських музеях експонуються безцінні речі та скарби з Чернігівщини (Фото)

«Формат екскурсії-діалогу сприяв активній участі кожного члена заходу. Діти проявляли зацікавленість щодо зовнішніх особливостей та поведінки птахів і тварин, техніки виготовлення таксидермічних експонатів, потримали в руках белемніти, відчули «аромат» мускусних залоз бобра (бобровий струмінь), зацікавили їх шкури тварин, які в давнину виконували роль грошових одиниць, подивилися коротенькі фільми про тварин. Діткам віком від 5 до 15 років легко вдавалося розгадувати ланцюгові вправи щодо природничих об’єктів, впізнавати тварину за описом, складати вірш про лісових мешканців. Діти швидко та емоційно реагували, шукали в експозиції відомих тварин і пташок, знайомилися з невідомими», – зазначають у Ніжинському краєзнавчому музеї ім. Івана Спаського.

До речі, в закладі зрозуміли, що родинний формат – це суперцікава форма спілкування. Тож пропонують підтримати таке змістовне проведення родинних зустрічей, щоб водночас доторкнутися до музейної справи, до природи, поспілкуватися у родинному колі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського

Ще статті по темі

Back to top button