Суспільство

У наступному році Чернігів планує купити ще 6 нових тролейбусів

У Чернігові у 2020 році на підтримку транспортної галузі міста загалом буде спрямовано 122,4 млн грн. Це на 17,778 млн грн (17%) більше, ніж у 2019 році.

Про перспективи розвитку цієї галузі говорили на щотижневій розширеній нараді у Чернігівській міській раді 19 листопада, повідомляє прес-служба міськради.

За словами начальниці фінансового управління міської ради Олени Лисенко, яка доповіла про показники проекту міського бюджету на 2020 рік, на компенсацію пільгових перевезень окремих категорій громадян у наступному році містом передбачено направити 82,625 млн грн. Зокрема, на міський електротранспорт – 74 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим житиме Чернігів у 2020 році: на що підуть мільйони бюджету

Окрім того, наступного року у Чернігові продовжить діяти міська Програма розвитку електротранспорту. Загальна сума, яку буде спрямовано на капітальний ремонт кабельних ліній, оновлення тролейбусної контактної мережі та рухомого складу тролейбусів, складатиме 39,7 млн грн. Це майже на 8,7 млн грн (майже 28%) більше, ніж минулого року. Це вимушена міра, оскільки стан тролейбусного господарства міста на багатьох ділянках критичний. Зокрема, місто планує продовжити оновлення рухомого складу ЧТУ, передбачивши в наступному році закупівлю шести тролейбусів. На них у проєкті міського бюджету закладено 30 млн грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button