У навчальному закладі на Чернігівщині створили «мініферму» на підвіконні
Шкільні підвіконня Седнівського ліцею прикрашають не вазони з квітами, а мікрогрін. Зелень висаджують і доглядають учні, а кухарі додають вирощене до шкільних обідів.
«Є три речі, які змінюють світ, – це молодь, круті ідеї та їх реалізація.
Пріоритет, який завжди ставить перед собою Седнівський ліцей, – це розвиток екосвідомої особистості, культури харчування та здорового способу життя.
Вважаю, один із найефективніших методів формування у молоді соціальної відповідальності в межах закладу освіти – впровадження програми МОНУ «Соціальне шкільне підприємництво», – зазначає у Facebook Тетяна Ясочко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині мурал став улюбленою фотозоною
Тож вивчивши світові тенденції в цьому питанні, закордонний досвід, плюси та мінуси створення власної справи у стінах закладу освіти, в ліцеї зупинилися на нових фудтрендах: вирощуванні мікрозелені.
«Теорію, яку я викладала з вересня 2021 року, переводимо у практичну площину та починаємо створювати «Седнівську мініферму на підвіконні» для вирощування мікрозелені», – пояснює Тетяна Ясочко.
Вона також назвала очікувані результати від цієї справи:
підтримка реформи здорового та якісного харчування (вирощену мікрозелень споживатимуть самі ліцеїсти в їдальні школи);
формування соціально відповідальної молоді;
здорові та смачно нагодовані діти;
неймовірне задоволення від спільної праці.
Фото — Тетяни Ясочко у Facebook