Суспільство

У громаді на Чернігівщині мурал став улюбленою фотозоною

Із вересня стіну поблизу Корюківського молодіжного центру «Куб» прикрашає мурал, який намалював чернігівський художник Дмитрій Одерихо.

«Торік наш проєкт став одним із переможців бюджету участі, а цьогоріч задум був  реалізований у громаді. Тож біля нашого молодіжного центру на стіні з’явилась така краса.

Люди в захваті, фотографуються біля муралу. Не залишає  він байдужими і гостей, що приїжджають із інших громад. Люди задоволені такою яскравою картинкою. На муралі зображені дівчинка і хлопчик, які сидять на канаті і передають кубик. А оскільки в нас молодіжний центр «Куб», то все дуже символічно», — у коментарі для ЧЕline зазначив Володимир Онищук, директор корюківського молодіжного центру «КУБ» .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові урочисто нагородили переможців конкурсу «Новорічна казка»

За його словами, мурал може мати логічне продовження, адже простір для цього є.

«З іншого боку є така сама стіна, такого ж розміру. Правда, вона не штукатурена. На ній можна зобразити символічне продовження. Щоб на канті сиділа пара з дитинкою або дідусь з бабусею, які теж передаватимуть кубик. Така циклічність життя. Ми націлені на наступний рік подавати новий проєкт на бюджет участі і перемагати», — повідомив пан Володимир.

Також він розповів, що одночасно із подачею проєкту на бюджет участі, цікавилися думкою людей про те, що має бути на муралі.

«Оголошували конкурс, і люди самі пропонували різні варіанти, що хотіли б бачити на муралі. Одні хотіли, щоб намалювали Шевченка чи Степана Бандеру, інші – когось із місцевих знаменитостей. Був варіант із Павлом Скоропадським. Хотіли дівчинку у вишиванці. Але більшістю голосів було обрано варіант, який є», — підсумував Онищук.

Фото зі сторінки Корюківського молодіжного центру «КУБ» у Facebook

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button