Суспільство

У Ніжині до громадських робіт залучають безробітних

Одним із вагомих чинників, що забезпечує тимчасову зайнятість безробітних громадян, є громадські роботи. Традиційно до громадських робіт з упорядкування парків, скверів, прибудинкових територій за направленням служби зайнятості залучаються безробітні.

На сьогоднішній день успішно та активно у питаннях організації громадських робіт із Ніжинською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості співпрацює комунальне підприємство «Служба єдиного замовника», яке постійно дбає про чистоту та благоустрій довіреної їм території.

Для вчасного прибирання опалого листя на закріплених за підприємством прибудинкових територіях по вул. Шевченка та Об’їжджа було залучено громадян, які на цей час перебувають на обліку центру зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ускладнення в русі: на переправі через Десну два дні триватимуть ремонтні роботи

Громадські роботи триватимуть до початку листопада, відповідно до укладеного підприємством договору.

Виграють від цього і роботодавці, які не лише отримують працівників для виконання певних обсягів робіт, а ще й кошти на виплату заробітної плати, оскільки фінансування громадських робіт проводиться за рахунок місцевого бюджету та фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Участь у громадських роботах для безробітних – це перспектива додаткового заробітку при офіційному працевлаштуванні та можливість підвищити свій страховий та трудовий стаж.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Ніжинська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button