Суспільство

У Ніжині на озері зафіксовано масовий мор риби

Цими вихідними ніжинці спостерігали масову загибель риби в Ніжин-озері. Про надзвичайну повідомив рибалка-любитель Володимир Савченко.

  • Ми з іншими рибалками були просто вражені. Спочатку подумали, що рибу «глушили» електровудочками браконьєри. Проте в такому випадку не було б білого нальоту на воді під берегом. Тому з’явилася друга версія загибелі озерної фауни – підозра в тому, що хтось «рибалив», використовуючи хімікати. Рибу просто потравили. Така версія також влаштовує не всіх. Є думки, що загибель риби пов’язана з природним явищем. Багатьом ніжинцям відомо про такі водорості, як кропивка, озеро зараз просто переповнене ними, а вони забирають велику кількість кисню. У п’ятницю був дощ, і «чиста» дощова вода, з’єднавшись з застояною озерною, спричинила в водоймі процес бродіння, а останній призводить до нестачі кисню, тому й утворилася задуха. Яка з версій правильна – вирішувати, звісно, ж не нам, а відповідним службам. До речі, цю рибу ніжинці, які мешкають неподалік, збирали мішками та відрами, «дарами озера» годували домашню худобу», — розповів рибалка.

За словами заступника начальника Миколи Чуйка, про ситуацію з загиблою рибою на озері нічого не знав.

Проте Микола Андрійович найбільше схиляється до думки, що це природне явище: «Дощ, який пройшов, міг бути кислотним. Зараз навколишнє середовище забруднене так, що часто після дощу жовкне листя на деревах, а трава та городина просто «горять». Ми вивчимо ситуацію детальніше, візьмемо та проаналізуємо проби води, і тільки тоді зможемо повідомити, від чого загинула риба».

ЧЕline дізнається подробиці цього інциденту і повідомить Вам.

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button