Суспільство

У Ніжині презентували монету, присвячену Юрію Лисянському

27 січня в Ніжинській міській раді відбулася презентація пам’ятної сувенірної монети «Юрій Лисянський – мандрівник козацького роду». Медаль виготовлена майстернею «Монетний двір Соколиного Хутора» на замовлення Управління культури та Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського. У 2023 році ми святкуватимемо 250-річчя від дня народження нашого видатного земляка, уродженця Ніжина, навколосвітнього мореплавця Юрія Федоровича Лисянського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Копійчаний експеримент: як чернігівські торгівельні точки «відреагували» на неходові монети (Відео)

«Ми всі розуміємо, що музеї виступають вагомим підґрунтям туристичної інфраструктури, мають значний вплив на формування туристичної привабливості міста. На сьогодні ми продовжуємо спільну роботу щодо модернізації та вдосконалення музейних просторів. Монета призначена для популяризації міста Ніжина та музею Юрія Лисянського зокрема», – зазначив присутній на заході ніжинський міський голова Олександр Кодола.

Ініціатор та автор дизайну пам’ятної монети Микола Череп розповів, що він разом з Олександром Морозовим, завідувачем відділу «Меморіальний будинок-музей імені Юрія Лисянського», більше року працювали над створенням виробу.

Презентація пам’ятної монети – це ще один крок у популяризації Ніжина як одного з 7 чудес України.

Ніжинська міська рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button