Суспільство

У Ніжині прикрасили Великодні дерева та створили Писанкову алею (Фото)

У Ніжині традиційно прикрасили Великоднє дерево та облаштували Писанкову алею. Традиція прикрашення алеї в Ніжині виникла ще в 2022 році. Вперше її створювали, коли місто було в оточенні ворога. Тоді вона була символом надії.

«Ми створювали все з доступних на той час матеріалів. Тобто це ОСБ, фарби, які були в нас вдома. Тоді ми продумали патріотично-автентичну композицію. Ми створили 9 писанок», – розповіла в коментарі ЧЕЛАЙН Тетяна Бассак, начальник Управління культури і туризму Ніжинської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печуть паски та прибирають удома: як чернігівці готуються до Великодня (Відео)

Наразі ніжинські майстри вже створили 15 таких писанок.

«З одного боку писанки – патріотична композиція, з другого – орнамент. Тобто ми зберігаємо традицію писанок, що притаманна наразі Україні. Колекція поповнюється. Колись Великодня алея була в нас на центральній вулиці Горлівській. Але під час повномасштабного вторгнення ця вулиця стала вулицею прощання з нашими Героями. Тому цього разу ми створили алею в парку Заньковецької. Там і прикрасили Великоднє дерево, проте кожен мікрорайон міста, кожен заклад прикрашають ці Великодні дерева і в себе», – пояснила Тетяна Бассак.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button