Суспільство

Понад 600 дерев висадять у Чернігові цієї весни

На ранковій нараді в міській раді 8 лютого обговорили плани озеленення міста на найближчі місяці. Зокрема, йшлося про висадку дерев.

Цього року, як і минулого, уздовж вулиць висаджуватимуть саджанці віком 5-7 років і від 18 см в обхваті. Це доволі великі молоді дерева, що одразу формуватимуть завершений вигляд вулиць і зелених зон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потенційні дерева-вбивці: біологи попереджають про небезпеку в парку «Ялівщина» (Відео)

Весною дерева планують висаджувати далі на вулиці Шевченка, на вулицях Хлібопекарська і Князя Чорного, на проспекті Перемоги від вулиці Попудренка до 5 кутів, на вулицях Доценка і Космонавтів. По проспекту Миру від Красної площі до вулиці В’ячеслава Чорновола – біля доріг і на бульварах. У сквері Богдана Хмельницького передбачають сформувати озеленення навколо пам’ятника гетьману та замінити деякі старі дерева. На міському пляжі «Золотий берег» продовжать вербову алею.

Є запит на озеленення дворів між житловими будинками. Для цього частково планується використати саджанці з вулиці Берегової. Вони були посаджені кілька років тому зовсім маленькими, тож збитків від пересадки не буде. Натомість на Береговій посадять доросліші дерева.

Усього висадять 350 дерев – на вулицях міста і близько 300 – у дворах.

Також міський голова дав завдання проконсультуватися з дендрологами з приводу озеленення Дитинця. Грамотний добір рослин дасть можливість у майбутньому перетворити його на дендрологічний парк. Вал поєднає історичний аспект із розважальним – на місці дворянського зібрання у перспективі розглядається облаштування ігрової зони для дітей.

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button