Суспільство

У Ніжині прокоментували, чому не платили людям компенсації за зруйноване житло

За 2023 рік до Ніжинської міської територіальної громади від населення було подано 18 заяв на відшкодування компенсацій за зруйновне житло внаслідок війни. Проте за жодною із заяв не були здійснені виплати.

Про це під час свого брифінгу у вівторок, 2 січня, повідомив начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Речник виконкому в місті Ніжин Семен Пустовіт підтвердив цю інформацію ЧЕЛАЙН і пояснив, чому так відбулося:

«Це сталося з об’єктивних причин. Згідно з чинним законодавством, потрібно, щоб були виконані певні вимоги. Люди повинні мати право власності на пошкоджене майно, і декілька людей його просто не мали. Потрібно, щоб це майно було зареєстровано в Державному реєстрі речових прав. Деякі люди подали заявки, а потім почали процес реєстрації. А це займає певний час, і треба, аби люди заплатили за отримання цього права кошти, згідно з чинним законодавством. Тому деякі люди не завершили самого процесу реєстрації входження в право власності. В інших людей документ про право власності був старого зразка, який теж варто було замінити. Другою ж причиною є зміни в чинному законодавстві, що відбулися в листопаді 2023 року. І тому ці всі заяви проводили відповідно до чинного законодавства, щоб потім у правоохоронних органів не виникло питань, чому були виділені кошти тим людям, які за законодавством не мають на це юридичного права».

Проте на сьогодні, за словами Семена Пустовіта, ці всі питання вже вирішені, тому люди отримають свої компенсації:

«Найближчим часом протягом січня та лютого почнеться процес відшкодування. По сумі я вам не скажу. Проте все буде відбуватися згідно з чинним законодавством. Це будуть або грошові виплати, або будівельні матеріали».

Спілкувалась Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button