Суспільство

У Ніжині собака Гайка взялася вигодовувати кошенят

Цим кошенятам вже 25 днів, вони добре їдять, ростуть і вже відкривають очі, хоча мало хто вірив, що вони взагалі виживуть. Дуже слабеньких малюків, яким був всього лише день, забрала сім’я Василинчуків з Ніжина — 22-річний Владислав та 25-річна Вікторія. А допомогла людям в їх нелегкій справі… їх собака Гайка.

— Маму кошенят свого часу підібрала на вулиці одна небайдужа ніжинка. Так сталося, що в той день, коли кішка привела малят, її розірвали собаки. Господиня одразу ж звернулася до волонтерів, щоб допомогли з кошенятами. Всього їх було п’теро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака-юрист: робочі будні кане-корсо Ская

— Трьох вдалося прилаштувати через державну ветеринарну клініку — там підказали контакти чоловіка, у якого недавно народила кішка, господарів ще двом — найслабшим — ми почали шукати через Інтернет, — каже ніжинська волонтерка Алла Березан. — Виставили оголошення на нашій сторінці в Фейсбуці «Допомога тваринам міста Ніжина». І майже відразу ж зателефонувала Вікторія.

Вікторія і Владислав живуть в Ніжині всього півроку — переїхали сюди по роботі з Полтави.

— Ми обидва дуже любимо тварин, тому постійно допомагаємо безпритульним. Щовесни у нас якісь малюки на вигодовуванні, — каже Вікторія. — Правда, в Ніжині нікого брати не збиралися — через роботу на це немає часу. А тут побачили оголошення і вирішили, що все-таки потрібно допомогти, тим більше що через карантин і час з’явився.

Найважчими були перші два дні. Кошенята постійно плакали, ми з чоловіком чергували біля них — перевіряли, щоб не було температури, через кожні дві години годували.

Весь цей час поруч ходила наша собака Гайка — її ми вісім років тому в Полтаві підібрали на вулиці. Цуценят у Гайки ніколи не було. І до кошенят вона не проявляла ніякого інтересу. Але через два дні у неї… з’явилося молоко. Ми підклали їй кошенят, і Гайка почала їх вигодовувати. Тепер носиться з ними, як справжня мама.

Вікторія зізнається — їх з чоловіком здивувало така велика кількість безпритульних тварин в Ніжині: — Для нас стало шоком, що люди викидають стільки домашніх улюбленців. У Полтаві безпритульних собак і котів точно менше. Хоча і там ми постійно когось підбирали і прилаштовували. І зараз у батьків залишилися наші — дві собаки і кішка.

З собою забрали тільки Гайку і Крихітку — це ще одна наша кішка, яку підібрали на вулиці. Вона сліпа — через інфекцію їй довелося видалити очі. Гайка і Крихітка — наші постійні супутники. Пощастило, що з чоловіком ми, як то кажуть, на одній хвилі — обидва вболіваємо проблемами тварин. Адже хто ще допоможе їм, як не людина?

Дуже хотілося б, щоб більше людей це усвідомлювали. І щоб кожен, перед тим як викинути на вулицю собаку або кота, задумався, що він робить.

Джерело gorod.cn.ua

Катерина Дроздова, «Гарт» №17 (2977) від 23 квітня 2020

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button