Суспільство (відео)

Собака-юрист: робочі будні кане-корсо Ская (Відео)

«Собаку мені подарували. Я дуже давно хотіла кане-корсо, але було страшно. Я переживала, що не впораюся. Він великий, характерний, але дуже велелюбний», — адвокат, власниця собаки Катерина Кулініч.

Так розповідає про свого шестимісячного улюбленця Ская адвокат Катерина Кулініч. Вона каже, що майже одночасно з його появою з’явилася ідея відкрити власне адвокатське бюро, яке назвали на честь собаки – «Skylawyers». Зараз чотирилапий усюди супроводжує свою хазяйку. Навіть ходить із нею на роботу. Все як у людей – ранкова пробіжка, сніданок і дорога до офісу.

«Все повноцінно, як у всіх юристів, робочих людей. Наш товариш зустрічає клієнтів, приймає, облизує марки. Усе як годиться. Точно так само не любить органи прокуратури. Усе як у всіх адвокатів», — адвокат, власниця собаки Катерина Кулініч.

Зарплату Скай отримує смаколиками.

Співзасновник бюро Сергій Кирієнко розповідає, що такий співробітник позитивно впливає на атмосферу в офісі.

«Трапляються моменти, коли максимально зосереджений на чомусь і хочеться відволіктися, але, мабуть, кращого способу, кращого антидепресанту не знайти. В Японії, в Данії дозволено приходити на роботу з домашніми тваринами. Це супер, що так можна робити, і я хотів би, щоб цей рух ми популяризували в Україні», — юрист, співзасновник бюро «Skylawyers» Сергій Кирієнко.

«Собака в нас польовий, він їздив і по виборах. Обкатав увесь Чернігівський район. Ми на ходу і їли, і пили. Навчилися пити з пляшки. Ми вміємо і можемо все», — адвокат, власниця собаки Катерина Кулініч.

У бюро для Ская створено всі умови для комфортної роботи. У нього є власна тарілка та іграшки. А на перервах він регулярно виходить зі своїми колегами прогулюватися на свіжому повітрі.

«Ну, оскільки собака в нас повноправний працівник, ми відповідаємо за тих, кого приймаємо на роботу. Тому не без того, щоб і нагодувати, і вигуляти вдень», — юрист, співзасновник бюро «Skylawyers» Сергій Кирієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тварини під гаслом “Тепер я домашній!” пройдуться центром міста

Катерина називає кане-корсо справжнім адвокатським собакою. Каже, що знає ще трьох адвокатів-власників таких собак. Породі вже 300 років, з’явилася вона в Італії. Їх ще називають собаками гладіаторів через їхній характер.

«Характер у нього комбінований – і захисника, і охоронця. Попри те, що йому 6 місяців, він – велика дитина. Страшно присісти перед ним, бо залюбить до смерті. Але коли проходить інший собака, він настовбурчує на холці шерсть, притискається до ніг – весь такий мамин захисник», — адвокат, власниця собаки Катерина Кулініч.

Катерина розповідає, що люди по-різному реагують на Ская. Дехто одразу починає його обіймати та пестити, інші ж насторожуються. Але доброта цього собаки викликає прихильність як одних, так і інших.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button