У Ніжині відкрито Регіональний навчально-практичний центр з підготовки кадрів для сфери громадського харчування
На початку вересня відбулась знакова подія для системи профтехосвіти Чернігівщини – на базі Державного навчального закладу «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» відкрито Регіональний навчально-практичний центр з підготовки кадрів для сфери громадського харчування.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дошкільна освіта Чернігова мовою цифр
Це сучасний підрозділ ліцею, де здобувачі професійних кваліфікацій кухаря й кондитера набуватимуть практичних навичок роботи за новітніми виробничими технологіями у сфері громадського харчування, що сприятиме підвищенню якості у підготовці кваліфікованих робітників для регіональних потреб галузі та їх подальшому працевлаштуванню.
Центр створено в рамках реалізації заходів, визначених Планом розвитку професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівщини на 2019-2021 роки за рахунок власних надходжень закладу (1 млн 202 тис. грн) із залучення коштів обласного бюджету (168 тис. грн).
Отож, тепер учнівська молодь, доросле населення матимуть змогу набуття актуальних для регіону професій – кухар, кондитер.
Управління освіти і науки Чернігівської ОДА
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv