Суспільство

У Ніжині відновлять роботу деякі дитячі садочки

Із 1 червня в Ніжині відновлять роботу п’ять дитячих садків. Про це повідомляють у Ніжинській міськраді.

Групи короткотривалого перебування дітей діятимуть у закладах дошкільної освіти №1 « Барвінок» та №25 « Зірочка». Діти там перебуватимуть не повний день, а лише протягом трьох годин без забезпечення харчуванням. Зазначимо, що заклад дошкільної освіти №25 «Зірочка» здійснюватиме робочий процес шляхом релокації освітнього процесу в приміщення Ніжинської гімназії №17.

У звичному режимі відновлять роботу заклади дошкільної освіти №7 «Дзвіночок», №8 «Кручайлик» та №16 «Оленка».

Набір дітей у групи проводитиметься із 3-річного віку, без врахування закріплених за закладами мікрорайонів, відповідно до заяви та поданих документів батьків, які офіційно працюють на об’єктах критичної інфраструктури, з наданням переваги батькам, які служать за контрактом у ЗСУ, силах ТрО ЗСУ, Національної гвардії України, Добровольчому формуванні на території Ніжинської територіальної громади №1, ДСНС, працюють у комунальних закладах МОЗУ тощо.

Групи розраховані на 15 вихованців. Набір дітей у групи проводитиметься без врахування закріплених за закладами мікрорайонів, відповідно до заяви та поданих документів батьків.

Пріоритет у зарахуванні надаватиметься дітям старшого дошкільного віку, оскільки здобуття ними дошкільної освіти є обов’язковим, відповідно до чинного законодавства. Першочергово прийматимуть до дитсадків лише дітей, чиї батьки працюють і мають довідку-підтвердження з місця роботи.

На одну групу дітей передбачено по два вихователі на кожну зміну та по два помічники вихователя на групу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button