Суспільство

У Ніжині врятували совеня (Фото)

24 липня по вулиці Молодіжна, біля дитячого садочка № 21, знайшли маленьке совеня. З безпорадним пташеням почала фотографуватися дітвора, так і побачив незвичайну знахідку ніжинець Володимир.

20289898_1479549065448047_1215373634_n

Розуміючи, що совеня без допомоги загине, вирішив відвезти його до бази відпочинку «Не минай», що знаходиться по вулиці Прилуцька, 87. Оскільки там зараз створюється зоопарк з екзотичними тваринами для совенятка були створені всі необхідні умови, аби його реабілітація пройшла швидко та з комфортом.

Працівники бази відпочинку проконсультувались з фахівцями, які зорієнтували їх, як доглядати за дитинчам сови.

Працівник бази Дмитро розповідає: «Пташеня дійсно дуже миле, пухнасте, ніби зроблено з повсті. Спеціалісти нам пояснили, що якщо його неправильно годувати, він може загинути, тому йому необхідно достатньо часу і постійно підгодовувати. Тим більше, птах потребує «живого» харчування, наприклад мишей. Велика сова своїм дітям подрібнює такий харч, а навчити маленьке пташеня нападати на здобич не можливо. Тому, врахувавши всі побажання, огорнули совеня увагою та намагаємось аби його зростання відбувалось в більш-менш природних умовах».

Джерело: Нежатин

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button