Суспільство

У Ніжині завершено акцію «5 картоплин»: що і скільки зібрали

Акція проходила з 16 вересня по 20 листопада. Активну участь брали школи №1,3,4,5,6,7,9,10,12,13,14, 15, дитячий садочок №21, Ніжинський консервний завод, повідомляють Ніжин. Сіtу.

Під час місячника зібрали овочів та продуктів харчування 2605 кілограм, в тому числі консервації, на суму 26 тисяч 500 гривень і роздано 75 підопічним, а це одинокі, переселенці, погорільці, інваліди та малозабезпечені, які перебувають на обліку Червоного Хреста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екоакція: в Козельці висадили близько сотні дерев

Наталія Саєнко зазначила, що від спонсорів та жителів міста зібрали 6183 одиниці найменувань одягу на суму 151513,73 коп., взуття 200 пар на суму 18 тис. грн. Засобів гігієни та інших супутніх товарів – на суму 12034,49 коп.

За період акції у Ніжині провели сім благодійних ярмарок, під час яких роздано більше 500 одиниць нового спецодягу для комунальних організацій, шкіл, приватних організацій та тих організацій, які тривалий час співпрацюють з Червоним Хрестом.

Передали 5 швейних машин для шкіл на уроки трудового навчання, дитячі коляски, велосипеди, дитячі ліжка, столи, матраци. Для погорільців нашого міста – меблі, посуд, ковдри, штори, карнизи, одяг, взуття. Протягом року надали допомогу п’яти таким родинам.

«Також через пункт прокату видаються інвалідні коляски, ходунки, палиці, милиці, судна, туалетні стільчики. Останнім часом дуже часто до нас звертаються люди із сіл Ніжинського району. Ми нікому не відмовляємо і по можливості допомагаємо. Велика вдячність всім тим, хто підтримує нашу організацію, йде нам назустріч. У нас теж є проблеми, які без вас не вирішити, а це, зокрема, розповсюдження благодійних квитків, а за рахунок пожертв, власне, і існує Червоний Хрест в Україні. Тож, користуючись нагодою, хочеться звернутися до всіх керівників, наших спонсорів і просто жителів міста: на порозі новий 2020 рік, ми знову підемо до вас за допомогою, не відмовте нам у допомозі!» – підсумувала Наталія Саєнко, голова Ніжинської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button