Суспільство

У Ніжині жінка померла від пневмонії

У ніжинській лікарні померла жінка від пневмонії.

Цю ситуацію 19 березня на засіданні виконавчого комітету прокоментував генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М.Галицького» Олександр Костирко:

«Жінка, яка працювала в пологовому будинку, надійшла до нашої лікарні у вкрай тяжкому стані й, на жаль, померла. Вона мала діагноз «негоспітальна пневмонія вірусно-бактеріального ґенезу». Діагноз COVID-19 їй не ставився. Що стосується контактів із людьми, то вона не контактувала з тими, хто попередньо перебував у країнах, в яких наявний спалах коронавірусу. І сама не виїжджала за кордон. Є інформація, що її син 20 лютого повернувся з Чехії. Весь період лікування матері він не мав ознак респіраторного захворювання і був присутній із нею до останнього дня. Треба зазначити, що він повернувся до Ніжина 20 лютого, а його мати захворіла 9 березня. Звернулась до сімейного лікаря, він пропонував їй госпіталізацію в стаціонарі. На жаль, вона відмовилася. 10 березня її оглянув лікар. До нас вона потрапила 14 березня вже в тяжкому стані. На 4-й день жінка померла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша людина в Україні одужала після COVID 19

Біологічне середовище жінки відібрано та знаходиться в Чернігівському лабораторному центрі. Чекаємо на результат.

Звертаю увагу, що не треба називати людей, які працювали за кордоном, а потім повернулися до рідного міста, носіями коронавіруса. Ми повинні мати настороженість, але свідому й аргументовану. Зараз не має бути паніки».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: www.mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button