Суспільство

У Ніжинській центральній міській лікарні з’явився сучасний пересувний рентгенапарат

Для забезпечення якісного та швидкого надання кваліфікованої медичної допомоги жителям громади, з міського бюджету виділили 455 тис. грн. на придбання пересувного рентгенапарату Іndiagraf-02 для Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького.

За словами головного лікаря Олександра Костирко, рентгенапаратом можна керувати дистанційно за допомогою планшету. Пристрій технічно розрахований на невелику кількість випромінювання, що має мінімальний вплив на людей, які працюють поряд із рентгенапаратом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені відкрили тренажерний зал для людей поважного віку (Фото)

На цьому обладнанні можна  робити всі види знімків, в тому числі й легень. Апарат також буде незамінним в екстрених випадках для пацієнтів, які не можуть пересуватися самостійно, додала старша лаборантка рентгенологічного відділення Ірина Аврамчук.

В планах громади — придбання ще одного рентгенапарату, менш потужного, який розрахований на пацієнтів із травмами та ортопедичними проблемами, повідомив ніжинський міський голова Анатолій Лінник. Адже на етапі реформування галузі охорони здоров’я, основним завданням медичних установ є максимальне скорочення часу, що витрачається на проведення діагностичних заходів та швидкий початок лікування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Офіс Реформ при Чернігівському РВ АМУ

Ще статті по темі

Back to top button