Суспільство

У Носівці з’явиться ще одна школа (Фото)

Довгобуд, який наприкінці 2016 року знову ожив – Носівська міська школа № 5, – уже скоро відкриє двері своїм учням. Принаймні на це сподівається місцева влада.

Як пояснив нам голова районної ради Володимир Ігнатченко, п’яту школу будують уже 26 років поспіль. Вчасно завершити роботи не могли через брак фінансів, бо будують освітній заклад за державні кошти. Але нещодавно Носівка отримала 5,5 мільйона гривень, і їх уже освоюють на завершальний ремонт школи.

Школа вже на 80% добудована, нині бригада будівельників займається внутрішніми роботами.

«Для Носівки ця школа потрібна, адже вона дасть змогу розвантажити класи в інших школах райцентру, які сьогодні дуже переповнені. Це буде сучасна школа, красива і ошатна.

На жаль, 26 років будівля простояла, і час таки позначився на ній: у деяких класних кімнатах завівся грибок. Але я впевнений, що ми зможемо освоїти кошти, приведемо нарешті до ладу цей довгобуд і вже наступного року відкриємо освітній заклад», — зазначив Володимир Ігнатченко.

Нова школа розрахована на 520 учнів. У ній поселяться ще й дві групи дошкільнят.

До речі, 18 грудня в Носівській ОТГ пройдуть вибори і, як зазначив голова району Володимир Ігнатченко, це дасть ще більші можливості для організації освітнього процесу у громаді, адже сьогодні в Носівці переповнені не лише загальноосвітні школи, а й дитячі садки.

Ще статті по темі

Back to top button