Суспільство

У Носівській громаді перейменовують вулиці

Завершується громадське обговорення щодо перейменування вулиць Носівської громади.
У травні стартувало громадське обговорення щодо перейменування вулиць та провулків громади, які мають російське походження.
Таких нарахували 49 по Носівці, Держанівському , Володьководівицькому та Тертишницькому старостинських округах. Тобто ці 49 вулиць будуть однозначно перейменовані, аби позбутися будь-якого зв’язку з «руськім міром» та всім російським.
Україна має свої культурні надбання, свої історичні постаті і пам’ятні дати, маємо своїх героїв, пам’ять про яких можемо увіковічнити в тому числі і в назвах вулиць. Адже утверджувати рідне, українське маємо у всьому, особливо у світлі подій останніх восьми років та повномасштабного вторгнення росії проти України 24 лютого.
Міська рада організувала проведення громадського обговорення щодо перейменування кожної з 49 вулиць, запросивши максимально долучитися до цієї справи як жителів вказаних вулиць, так і краєзнавців, істориків, старожилів міста та сіл громади.
Крім того, що можна надіслати електронне звернення за адресою: [email protected], звернутися безпосередньо у міську раду,запропонувати свій варіант назви вулиці, долучившись до голосування через Google форму за посиланням: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfMI0P8s1dXXQ…/viewform.
Жителі громади активізувалися навколо цієї справи.
Особливо у голосуванні. Є справді обдумані, адекватні пропозиції, є, як завжди… Найближчим часом працюватиме комісія, яка, власне, й прийматиме рішення щодо затвердження нових назв вулиць, що мають російське походження на основі оприлюднених пропозицій. На сьогодні через Google форму маємо 560 варіантів назв.
На сьогодні найбільше пропозицій надійшло щодо перейменування вулиці Мічуріна у Носівці. Лідирує нова назва — Героїв України, вул. Чернишевського – Назара Утви, Гагаріна- Княгині Ольги, Кутузова – Свободи та Северина Наливайка. Челюскіна – Марії Шовкун та Паркова, вул.. Невського – Сакунівка. Думки розділилися і щодо нової назви вул. Ватутіна у Дослідному: є два варіанти Паркова та Кулжинського, вул. Пушкіна у Володьковій Дівиці — Свободи, а Горького – імені Євгенія Закалюжного, Чкалова – Миколи Черниша. Вул Гагаріна в Яблунівці- на вул. Українська.
Пресслужба Носівської міської ради
Джерело: Володимир Ігнатченко, голова Носівської громади 

Ще статті по темі

Back to top button